Vanliga frågor

Om du inte ser ett svar på din fråga här, var god kontakta oss med länkarna nedan.

Har du fått betalningskrav från oss ska du betala i enlighet med uppgifterna som kommit med kravet. I brevet från oss står allt du behöver veta. Notera att betalningen nu ska gå till oss på Kronan Inkasso och inte de som fakturan ursprungligen kom ifrån.

Använd OCR-numret (betalningsreferensen) som anges i kravbrevet. Då hamnar din betalning på rätt ärende.

Ibland utgår dröjsmålsränta på en skuld. I våra kravbrev är ränta beräknad till och med den dag då kravbrevet är daterat. Du måste därför själv lägga till din skuldränta fram till och med den dag då din betalning är bokförd på vårt bank- eller plusgirokonto.

Beräkning av skuldränta på Kronofogdens webbplats

Din betalning är gjord när pengarna har bokförts på vårt plusgiro- eller bankgirokonto. Normalt ser vi din betalning först nästa vardag.

Om du har svårt att betala hela beloppet på en gång finns det ofta en möjlighet att lägga upp en avbetalningsplan. Hör av dig till oss med det belopp som du kan betala månadsvis så stämmer vi av med företaget du är skyldig pengar. När man väljer avbetalningsplan uppkommer en uppläggningssavgift på 170 kr och en aviseringsavgift på 60 kr.

Betala genast hela skulden. Så snart vi har fått full betalning återkallar vi ansökan. Om Kronofogdemyndigheten meddelar utslag kommer du att få en betalningsanmärkning i kreditupplysningsregistren.

Om du inte betalar en skuld på förfallodagen tillkommer oftast dröjsmålsränta enligt räntelagen.

Om fordringsägaren skickar en påminnelse kostar det 60 kr extra. För ett inkassobrev tillkommer 180 kr. Om vi måste ansöka om betalningsföreläggande tillkommer ytterligare 680 kr och för Kronofogdemyndighetens åtgärder för utmätning 600 kr per år.

Alla kostnader utgår med stöd av lag eller förordning.

Även om du har betalat din ursprungliga faktura måste du betala inkassokostnaden och eventuella andra kostnader som har tillkommit i ärendet. Beloppet måste betalas inom 8 dagar från utskriftsdatum.

Om du betalat för mycket återbetalar vi det belopp som överstiger 160 kr (som motsvarar vår administrationsavgift) samt tar ut en transaktionsavgift på 60 kr. Belopp som understiger 160 kr betalas ej tillbaka.

Vi finns här för att hjälpa dig betala och reglera dina skulder på bästa sätt. Om du inte kan betala just nu ber vi dig i första hand kontakta oss för att lägga upp en avbetalningsplan. I andra hand råder vi dig att kontakta en skuldrådgivare som du kostnadsfritt kan komma i kontakt med via din kommun. Du kan även prata med din bank för att samla lån och eventuella småkrediter för att få ner dina totala månadskostnader.

2000+

Nöjda kunder

Att anlita experter ska inte vara svårt!

Behöver ni hjälp med att få betalt från kunder som inte betalar er i tid? Vi hjälper er utan dyra avgifter, så att ni snabbare kan få in era pengar.

Vi på Kronan Inkasso hjälper över 2 000 företag med deras inkassohantering varje månad. Med lång erfarenhet, välutbildade handläggare samt med hjälp av våra duktiga jurister så har vi lyckats att leverera väldigt god resultat. Tveka inte att höra av er till oss så hjälper vi er omedelbart!

Prova Gratis